Vi valgte et landskjent arkitektfirma

Utbyggerne av Havspeil la lista høyt for ambisjonene i prosjektet da de valgte det anerkjente arkitektfirmaet Stein Halvorsen Arkitekter AS til å tegne bygg og løsninger. Sammen med landskapsarkitektene på Verte AS har de tegnet ut og styrket Bossekop som bydel i Alta.

Stein Halvorsen Arkitekter AS ble etablert i 1996 da de vant arkitektkonkurransen om Sametinget i Karasjok. Siden har de levert en rekke spennende og komplekse prosjekter både innen bolig, næring og i offentlig sektor.

Vi nevner her Sametinget, Viken skog (et administrasjonsbygg i massivtre som vant prisen for Årets bygg i 2007), ambassadørboligen i Berlin, teaterkvartalet i Tromsø, rådhushaven i Drammen, flere tinghus, brannstasjoner, eneboliger og andre nasjonalt omtalte prosjekter.

ARKITEKTEN HAR ORDET:

– Vi vil gi beboerne den beste bo-opplevelsen!

– Havspeil har en unik plassering med gode, naturgitte rammer som fabelaktig utsikt, gode lys- og solforhold samt at tomten ligger på sydsiden av Bossekopberget og derfor i le av nordavinden, sier partner og arkitekt i Stein Halvorsen Arkitekter AS, Magnus Eikrem Rynning-Tønnesen. Han har vært med i arkitektkontoret siden oppstarten og ble partner i 2007. Han har vært sentral i utformingen og gjennomføringen av mange prosjekter, og han har tilrettelagt firmaets deltakelse i flere konkurranser som de har vunnet.

– Med et slikt godt utgangspunkt har vi etter beste evne forsøkt å skape miljøer og leiligheter som skal gi beboerne den beste bo-opplevelsen.

Så dere likte beliggenheten?

– Den er helt rå. Det er en spektakulær utsikt over fjorden mot fjellene i vest. Det er variasjoner i terrenget som gir alle leilighetene solrike balkonger mot utsikten. Og vi har, sammen med landskapsarkitektene, klart å knytte alle boenhetene sammen i en gjennomgående gate.

Det ble ulike typer boenheter?

– Ja, her er både leiligheter og tomannsboliger. Det er også god variasjon i størrelsene. Denne miksen av småhusbebyggelse og leiligheter gir muligheter for en bred sammensetning av innbyggere på Havspeil.

Men prosjektet kan sees på som en helhet?

– Ja, absolutt. Vi har lagt vekt på at alle skal bo godt og trives i uteområdene. Det er gode internveier og gangveier som knytter uterommet sammen, og med byggenes enhetlige fasader gir dette en helhetlig opplevelse.

Er dere fornøyde før spaden settes i jorda?

– Ja, vi gleder oss til å se det ferdige produktet. Vi er veldig fornøyde med sluttproduktet, men også med den gode prosessen vi har hatt med utbygger og alle andre aktører i prosessen. Vi har alle søkt å styrke den fabelaktige rammen for boligene gjennom hele prosessen, slutter Magnus Eikrem Rynning-Tønnesen som tror dette er et sted hvor beboerne vil trives særdeles godt.